Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Csomagküldés díjának elszámolása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Adógyalu 2021-04-07 14:39:06

Tisztelt Szakértő! A következő témában szeretnék tájékoztatást kérni: ügyfelem egy webes értékesítést végző társaság. A megrendelt áruk kiszállítása a Magyar Posta Zrt. közreműködésével csomagszállítás + utánvét felszámításával történik. A szállítási díj és az utánvét díja a megrendelők felé kiszámlázásra kerül, bizonyos rendelési értékhatárt túllépve a szállítás ingyenes szolgáltatássá válik. A kérdésem ezzel kapcsolatban az, hogy a csomagszállítás és az utánvét díja, amit a Magyar Posta számunkra kiszámláz, a társaságnál közvetített szolgáltatásnak minősül-e teljes mértékben (tehát az ingyenes szállítások esetén is). A kiállított számlákon fel kell-e tüntetni a „számla közvetített szolgáltatást tartalmaz” megjegyzést minden esetben? Segítségét előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-04-08 05:18:25

Értelmezésem szerint nem minősül közvetített szolgáltatásnak, következésképp erre való utalást sem szabad a számlán szerepeltetni. A vevőjük nem árut és szállítást rendel meg Önöktől, hanem terméket házhoz szállítva. Ennek értelmében a szállítás az Önök esetében egy járulékos szolgáltatás, mely a főügylet (termékértékesítés) teljesítését szolgálja. Ez igaz áfa szempontjából és számviteli szempontból is, azaz a szállítás felveszi a termék áfa kulcsát, számvitelileg pedig a szállítás költsége is nettó árbevétel lesz. Megjegyzendő, hogy a számlán való elkülönítése nem kötelező, csupán tájékoztató jellegű (az eladási árak ellenőrizhetősége szempontjából azonban mindenképp ajánlott).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra