Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

De minimis keret


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

pratzagi 2021-02-21 18:15:14

Kedves Attila!
Segítségére lenne szükségem a de minimis keret számítással kapcsolatban. Hogyan számolom a 200.000,-Eur-os keretet? A kkv. beruházási kedvezménynél a kedvezmény alapja (nem az adó) csökkenti a keretet? És a kkv. kamatkedvezménynél az igénybe vett adókedvezmény (itt pedig az adó) csökkenti a keretet? És az átmeneti támogatás esetén (800.000Eur) 2021-ben a 2019. évi iparűzési adó alap vagy az iparűzési adó különbség csökkenti a keretet? Köszönöm segítségét!
Üdv.
Ágnes

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-02-22 18:55:21

Kedves Ágnes,
Mindig a meg nem fizetett adó minősül de minimis támogatásnak, azaz ez csökkenti a keretet. Ami a hipa kedvezményt illeti, ha átmeneti támogatásként kapja (praktikusan, ha már az adóelegnél jogosult a kedvezményt igénybe venni), akkor nem számít bele a de minimis keretbe (véleményem szerint nem kell feltüntetni a 29-es bevallásban, ha a bevallás felépítése 2021-ben nem változik), mert nem az. Ha viszont csak a bevallásban érvényesíti a kedvezményt, akkor már de minimisnek minősül, tehát beleszámít a keretbe.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra