Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Deviza


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Jucus40 2019-10-23 18:37:22

Tisztelt Szakértő!
Pályázat segítségével egy egyedi gépet készítettem egy német céggel.A pályázat elbírálása nagyon elnyúlt de a gyártási időpontot le kellett foglalni tervezési díjjal foglaltam le még 2018.-ban az időpontot,mely összegről úgy állapodtunk meg ha véglegesen megrendeljük( a pályázat befogadásakor) a gépet a díj visszajár.
A pályázat nyert az előlegeket átutaltuk( 2019.) a cég visszautalta a tervezési díjat.
Mivel nem volt a vállalkozói számlának deviza alszámlája így a lakossági számla deviza számlájára utalt.
Az lenne a kérdésem,hogy technikailag hogy lehetne ezt az összeget visszavezetni a vállalkozásba.
Segítő válaszát előre is köszönöm!
Üdv.: Jucus

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-10-24 05:10:37

Kedves Jucus,
Nincs információ arról, hogy pénzforgalmi számla nyitásra kötelezett adózóról van-e szó. Ha nem, akkor a lafo-ra érkező pénzt nem szükséges mozgatni, attól az [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra