Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

EBev HIPA menüpont csatolmány


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

fbconsulting 2020-10-09 12:50:19

Az eBevben a HIPA menüpontnál meg lehet hatalmazni önkormányzati adóügyek intézéséhez. Csatolmányt is fel kell tölteni, anélkül nem engedi a meghatalmazást beküldeni a rendszer, de én sehol nem találom, mit kellene csatolni. Próbáltam a 1818-on és a NAV ügyféltájékoztatásnál kideríteni, de nem tudtak válaszolni. A nav.gov.hu-n megjelent rövid tájékoztatásban sincs erről info.
Köszönöm szépen a segítséget előre is!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-10-09 13:24:03

Mint ahogy az adatlap kitöltési útmutatója is írja, az adatlaphoz csatolni szükséges a hitelesített meghatalmazást, e nélkül az adatlap nem nyújtható be (2.oldal 3.pont).
papattila

Szakértői hozzászólás

fbconsulting 2020-10-09 13:29:37

Kedves Attila,

Nagyon köszönöm a gyors választ. Elnézést az értetlenségemért,kérdésem az eBev felületen a HIPA menüpont alatt található meghatalmazás önkormányzati adóügyek intézésére almenühöz felcsatolandó dokumentumra vonatkozott, nem az Anyk HIPAMEGH nyomtatványra. Ehhez az eBev HIPA menüponthoz a kitöltési útmutatót hol találom? A hitelesített meghatalmazás szabad formátumú?
Köszönöm!

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-10-09 13:40:11

A Súgó menüpontban találja a kitöltési/használati útmutatót. Egyébiránt a HIPAMEGH mintájára készült, azaz itt is a hitelesített meghatalmazást kell csatolni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra