Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

EFO-s foglalkoztatott jutaléka


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

moncsina1301 2021-04-08 14:00:42

Kedves Attila!
Lottózót üzemeltető SZRT-től extra jutalékot kap. Amit az alkalmazott vagy efo-s jogviszonyban lévő terminál kezelő részére a negyedéves teljesítménye alapján az SZRT nettóban elutal. A foglalkoztatónak kell a szuperbruttó alapján számfejteni és bevallani március hóra, a járulékokat megfizetni.
Az SZRT-nek a bérlapot fel kell tölteni, ez alapján a járulékokat elutalja jutalékként a foglalkoztatónak, a nettót pedig a terminál kezelő magánszemély részére fogja utalni.
Munkaviszonyban lévő dolgozónál nincs is ezzel problémám. De hogy számfejtem, milyen jogcímen az EFO-s részére ezt a jövedelmet? Megbízási díj? Vagy egyéb nem önálló tevékenységből származó jövedelem? Mit vonok tőle? És mit fizetek utána, mint foglalkoztató?
Köszönöm előre is szíves válaszát.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-04-09 05:28:03

Az efo-snál is a munkabér része lesz, kvázi jutalom. Ugyanúgy 1.000Ft lesz a napi adóteher, a "jutalom" miatt nem keletkezik plusz adó-, járulékteher, sem a munkavállalónál, sem a munkáltatónál. Érdemes azonban megemlíteni, hogy a napi minimálbér kétszeresét meghaladó kifizetés nem elismert ráfordítás a foglalkoztatónál.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra