Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSI JÁRULÉK


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

easy$$ 2020-07-02 00:08:48

Tisztelt Szakértő!

2020.06.18-tól megszünt a veszélyhezet, akkor mi történik a 05.01-től bevezetett munkáltatói egészségügyi szolgáltatási járulék fizetési kötelezettséggel? Valahol olvastam, hogy ezt 60 nappal kitolják. Ha ez igaz akkor a junius havi számfejtésnél nem kell itt arányositani és mehet a teljes hónap? Ha nem igaz akkor hogy kell kezelni?

Köszönöm előre a segitséget!

Üdv: Ildikó

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-07-03 14:53:55

Kedves Ildikó,
Szerintem itt valami félrehallás történt. Ugyanis ismerteim szerint a 140-es korm.rendelet a veszélyhelyzet idejére rendeli a munkáltató kötelezettségévé az eüszolg.járulék bevallását és megfizetését. Valóban szerepel a rendeletben a "60 nap", de abban a vonatkozásban, hogy ha a munkáltató kérelmezi, akkor ezt a kötelezettséget megfizetheti a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napos fizetési határidővel is. Azaz nem Visegrád, hanem vasalt nadrág...:)
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra