Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Egyéb ingatlan bérbeadás áfa


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Nem létező felhasználó 2020-07-30 10:22:49

Ügyfelem magánszemélyként egyéb ingatlant ad bérbe áfamentesen kifizetőnek számviteli bizonylattal.
Ez év április hóban kiváltotta az adószámot magánszemélyként egyéb ingatlan forgalmazása tevékenységre és e tevékenység tekintetében bejelentkezett az áfa körbe.
Kérdésem, hogy az egyéb ingatlan bérbeadása tekintetében ha felveszi az adószámos magánszemély tevékenységi körébe bejelentkezhet -e az áfa alá, vagy csak 2021-évtől, illetve számlát kell-e kiállítania a bérbeadói tevékenységről /cégnek ad bérbe/, vagy készíthet a korábbiak szerint számviteli bizonylatot.
Köszönöm Mikro

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-07-30 11:00:58

Kedves Mikro,
Mivel már eddig is ténylegesen gyakorolta az ingatlan bérbeadási tevékenységét, így az adókötelessé tételi jogával leghamarabb csak a 2021.évre élhet. A tárgyi mentes bérbeadásáról ezek után is készíthet egyéb számviteli bizonylatot.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra