Gyorskérdés
KKV - Kis- és középvállalkozások

Egyéni ügyvéd "átalakulás"


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mindgaap 2021-01-15 17:12:49

Tisztelt Szakértő,

Katás egyéni ügyvéd ügyfelem 02.01-től KIVÁ-s ügyvédi irodaként folytatja tevékenységét. Az a kérdésem, hogy az ügyvédi kamara jelenti-e le a NAV felé a változásokat, azaz az egyéni ügyvédi státusz lezárását, ill. az ügyvédi iroda létrejöttét? Ha nem, milyen nyomtatványokat szükséges beadni a következőkre:

- egyéni ügyvédi jogviszony megszűnése, kata megszűnése
- ügyvédi iroda létrejötte, kiva kezdete

Illetve ezen felül ha jól tudom, az ügyvédet be kell jelenteni T1041-es nyomtatványon, mint TV tagja, kérem erősítsen meg ebben.

Válaszát előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-01-16 10:39:46

Nem a Kamara fogja jelenteni, ezt önöknek kell megtenni. Le kell zárni az egyéni vállalkozást (xxT101), majd bejelenteni az ügyvédi irodát (xxT201, jelölve rajta a kiva választást is). Igen, az ügyvédi iroda tagja kizárólag társas vállalkozóként lehet biztosított (xxT1041).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra