Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Egyéni vállalkozás KATA adóalanyasiságban, kapcsoltság


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

20222 2020-10-26 13:58:36

Katás ev. feleség a katás ev. férjnek piaci áron szolgáltatást végez ( az ingyenesség felmerülésének kizárása miatt). Értelmezhető-e a kapcsoltság fogalma erre az esetre? Ha igen mi a teendő? Ha kapcsolt akkor 40% adófizetés a férjnél, és jelenteni nem tudom, mert nincs rá lehetőség a 101E-n. Két nagy tiszteletben álló szaktekintély ellentétes véleményen van.
Illetve a katás ev.feleség szolgáltatást véges KATÁS Bt-nek ( bevételi nyilvántartásos ) férj tulajdona és ügyvezető is. Értelmezhető-e a kapcsoltság, a Tao.tv. 4.§ 23.pont hatálya szerint mivel a Kata tv. vonatkozik rá?
Köszönettel!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-10-27 11:33:55

1. Nem kapcsoltak, esetükben a kapcsoltság nem értelmezhető.
2. Ebben az esetben a kapcsoltság már fennáll. Jóllehet a katás adózók valóban nem tartoznak a Tao tv. hatálya alá, de az Art. (mely a Katv. 1.§ (4) alapján mögöttes jogszabályként alkalmazandó) 7.§ 28. pontja a Tao tv-ben meghatározott fogalomra hivatkozik.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra