Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Egyéni vállalkozó + adószámos magánszemély


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

trifi 2022-06-28 09:37:04

Tisztelt Szakértő!

Adott egy anyyuka aki pszichológusként alkalmazottként dolgozik, de jelenleg fizetés nélküli szabadságon van, mert otthon van a kislányával GYED-en. Emellett van egy szünetelő egyéni vállalkozása, ami szintén pszichológusi tevékenységre lett látrehozva. Most adódott egy lehetősége, egy szakértői csoportban kellene pszichológusként terápiát tartania kb 8 héten keresztül egy csoprtnak. Ezen kívül nem szeretne a közel jövőben más önálló tevékenységet végezni. Ha a vállalkozást aktiválná erre a két hónapra akkor a jfizetendő adó magasabb lenne, mint amit ezen az egészen keresne, ezért arra gondolt, hogy adószámos magánszemélyként vállalná el. Nem tudom, hogy ez kivitelezhető-e, hiszen ha jó tudom ugyanazt az adószámot kapná, amivel vállalkozóként is rendelkezik, illetve ugyanarra a tevékenységre hozná létre, mint a vállalkozást és úgy tudom ez probléma.

Tanácsát előre is megköszönve:
Bea

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-06-28 10:44:51

Kedves Bea,
Alapos az aggodalma: sajnos ez csak úgy lenne működőképes, ha megszüntetné az egyéni vállalkozását, majd kérne egy új, magánszemély adószámot. Azaz jelenleg nem teheti meg, hogy adószámos magánszemélyként végezze az egyéni vállalkozásában szereplő tevékenységet.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra