Gyorskérdés
AIR - adózó és az adóhatóságok, képviselet, adóigazgatási eljárás, ellenőrzés, jogorvoslatok

Egyéni vállalkozó halála


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

universalstudio 2019-04-03 13:24:34

Tisztelt Szakértő! A következő probléma merült fel: Meghalt az egyéni vállalkozó akinek könyveltem. A nav már hivatalból törölte is a meghatalmazásom. Azt mondták, mivel nem folytatja az örökös a tevékenységet a bevallásokat, zárásokat a NAV végzi el hivatalból hagyatéki eljárás után. Viszont az alkalmazottakkal mi a helyzet? Nekik a kilépő papírokat ki állítja ki, hogy tudnak így a munkaügyi központba bejelentkezni? Navtól kell kérniük valamilyen igazolást vagy velük mi a teendő? Köszönöm a segítséget előre is: Szilvia

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-04-04 05:02:46

Kedves Szilvia,
Mivel az egyéni vállalkozó halála automatikusan nem szünteti meg a munkaviszonyt, ezért azt a feleknek -a vállalkozás megszűnésére hivatkozva, közös megegyezéssel- meg kell szüntetni. Az egyéni vállalkozó helyébe az örököse lép (függetlenül attól, hogy nem viszi tovább a vállalkozást), neki kell kiállítania a kilépő papírokat (praktikusan a kilépő papírokon a néhai egyéni vállalkozó adatai fognak szerepelni, de az aláíró az örökös lesz).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra