Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Egyéni vállalkozó támogatása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Pecunia 2019-11-07 13:57:42

Tisztelt Szakértő!
Egyéni vállalkozó támogatást nyert el az idén, amit a célnak megfelelően felhasznált, számlákkal igazoltan. Az elszámolás megtörtént. Azonban az egyik kiadás szabadalommal volt kapcsolatos, amely projekt nem zárult le és valószínűleg nem is fog. A pénzt visszafizették a vállalkozónak. Utóbbi nem tudja visszaküldeni a támogatónak a pénzt, azt mondják, hogy ez már elnyert, elszámolt pénzösszeg. Azonban a vállalkozó nem szeretne a helyzettel visszaélni és még a támogatás felhasználásának ideje alatt lett volna egy kiadás, amire már nem futotta, most viszont a megmaradt pénzt felhasználhatná erre. Tehát maximálisan kötődik a támogatáshoz. Megteheti azt a vállalkozó, hogy utólag felhasználja ezt a pénzt, vagy nem? Milyen problémák adódhatnak ebből? Vállalkozói bevételként és költségként kell elszámolni a visszakapott pénzt és a számlával igazolt kiadást? Köszi szépen a választ!
Tisztelettel, Hné Zsuzsi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-11-08 19:16:24

Kedves Zsuzsi,
Ha a támogatónak jelezte a problémáját és a támogató elzárkózik a módosítástól arra hivatkozva, hogy a támogatás elszámolása [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra