Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Egyéni vállalkozó telephely


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

level07 2020-07-14 07:26:54

T. Önadózó! Virágbolt nyitását tervezi egyéni vállalkozóként magánszemély. A virágbolt mint telephely nem a jelenlegi lakcímen lenne nyitva, hanem a férjjel közös tulajdonban lévő lakás melléképületében (ebbe a lakásba még nem költöztek be a házastársak) . Kell-e a férj részéről hozzájáruló nyilatkozat, hogy ott a feleség mint egyéni vállalkozó virágboltot üzemeltessen? A helyi önkormányzatnál olyan felvilágosítást adtak, hogy bérleti szerződést kell kötni, hogy a férj bérbe adja a feleségnek 0 Ft-ért a virágboltnak kialakított melléképületet (ami a feleségnek is tulajdona fele arányban). Erre valóban szükség van? Mi a helyes eljárás? Köszönöm a választ, Magdi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-07-15 13:20:24

Kedves Magdi,
Igen, szükséges a használati jogcímet igazolni. Ha nem kizárólag az egyéni vállalkozó nevén van az ingatlan, akkor a tulajdonostárs (jelen esetben a férj) hozzájáruló nyilatkozatára van szükség. Ismereteim szerint használati szerződést nem ír elő a jogszabály, de ha az adott kormányhivatal ragaszkodik hozzá, ám legyen, írjanak pár sort.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra