Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Egyesület ÁFA


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

R.Éva 2023-03-21 17:13:38

Tisztelt Szakértő! Egy sport tevékenységű egyesület jelenleg ÁFA körbe tartozik. Ebben az évben felújítja a klubházat és a beruházási költségek után visszaigényli az ÁFÁ-t. 1. kérdés: Bevétele nem éri el a 12M Ft-ot, mikor választhatja az alanyi mentességet leghamarabb? 2. kérdés: Mely bevételére kell ÁFÁ-t számolnia? Tagdíj? Támogatás?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-03-22 06:04:14

- A felújítás után a 120.§ alapján keletkezik levonási joga, azaz olyan mértékben, amilyen mértékben adóköteles tevékenységet szolgál.
- Leghamarabb 2024-től választhat alanyi adómentességet.
- Azon tevékenységei után kell áfa-t felszámítania, amelyik az Áfa tv. tárgyi hatálya alá tartozik és nem sorolandó a tárgyi mentesek közé (a tagdíj és az adott támogatás egészen biztosan nem áfa-s ügylet).
papattila

Szakértői hozzászólás

R.Éva 2023-03-24 08:30:19

Nagyon köszönöm a választ! Üdvözlettel: R. Éva

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra