Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Egyszemélyes KFT


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Precizitás KFT 2020-05-25 08:19:51

Tisztelt Cím!
Tudomásom szerint egy egyszemélyes kft. tagja saját munkáltatója nem lehet, NAV szerint nem elfogadott, így társas vállalkozóként fizetni járulékát, ha máshol semmilyen formában nem biztosított. Ez így van? Valamint ha egy másik tagként egy KFT kerül be, akkor a másik cég vezetője lehet a munkáltatója?
Köszönöm:Andrea

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-05-26 09:28:27

Kedves Andrea,
A hír szerencsére nem igaz, az egyszemélyes Kft tagja is köthet munkaszerződést a társasággal. Ettől függetlenül nem vitás, hogy valóban különösnek tűnhet, hogy hogyan valósul meg ebben az esetben a munkaviszony egyik alapvetése, az alá-fölérendeltségi viszony, mindenesetre ennek alkalmazhatóságát egy Legfelsőbb Bírósági döntés mondta ki.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra