Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Egyszemélyes kft. tag munkaviszonya


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Nem létező felhasználó 2014-03-12 20:08:17

Egyszemélyes kft. tagja végezhet-e tevékenységet a társaságban munkaviszonyban, ha ez benne van a társasági szerződésében? Mellette az ügyvezetést térítés nélkül látja el, ami csak havi pár órát jelent.

Témanyitó hozzászólás

dr. Szabó Tibor Önadózó szakértő 2014-03-12 20:15:25

A Gt. 22.§-ában az ügyvezetés munkaviszonyban való ellátására van szabály:
2006. évi IV. törvény a gazdasági társaságokról
"22.§ (3) A vezető tisztséget - ha a társasági szerződés eltérően nem rendelkezik - nem láthatja el munkaviszonyban az egyszemélyes gazdasági társaság tagja, illetve a közkereseti és a betéti társaság üzletvezetésre egyedül jogosult tagja." Személyes véleményem szerint ezen feltétellel - tehát hogy a társasági szerződés megengedi - ha az ügyvezetésre lehet munkaviszony, akkor minden más munkakörre is. Bár nem dupláznám a jogviszonyokat: ügyvezetés és minden egyéb munkaviszonyban.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra