Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Egyszerűsített foglalkoztatás ídőkorlát


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nycsili2 2021-10-14 10:50:41

Tisztelt Szakértő!
Hogy kell pontosan meghatároznom azegyszerűsített foglalkoztatás létszámkorlátot. Utána olvastam, hogy kell kiszámítani az átlagos statisztikai létszámot, de az időszakot nem tudom, hogy mettől meddig kell figyelni.
A 2020 második félévben és a 2021 első félévében kell kiszámolnom a statisztikai létszámot? és ez alapján? Köszönöm válaszát?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-10-14 17:30:17

A választ az Efo tv. 1.§ (2)-ben találjuk. Azaz egy adott év első 6 hónapjában az előző év 6 havi átlagos statisztikai létszámából, a második 6 hónapjában az adott év első féléves létszámából kell a foglalkoztatható létszámra vonatkozó számítást elvégezni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra