Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Egyszerűsített végelszámolás befejezés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

taxmanbt 2019-09-25 19:35:45

Kedves Pap Attila!

Az egyszerűsített végelszámolás befejezésének időpontjáról hozott határozat dátuma lehet későbbi mint a végelszámolás befejezésének időpontja? És ennek a határozatnak illetve a vagyonfelosztási javaslatnak a dátuma meg kell hogy egyezzen? És ezeket a dokumentumokat a SZÜF portálon beküldheti a cégkapuhoz hozzárendelt ügykezelő (aki az eddigi összes bevallást és beszámolót beküldte) a saját ügyfélkapus kódjával vagy csak a cégkapu megbízott küldheti be?

Köszönöm a válaszait előre is.
Üdv.,
taxman

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-09-27 07:13:44

Kedves Taxman,
Értelmezésemben nem lehet későbbi a határozat, mint a végelszámolás befejezésének dátuma. Mivel a vagyonfelosztási javaslat a végelszámolás befejezéséről szóló határozathoz kapcsolódik, így értelemszerűen ezek azonos időpontban készülnek, azaz a dátumoknak meg kell egyezniük. Elméletileg a cégkapuhoz rendelt ügykezelő is beküldheti a záró dokumentumokat.
papattila

Szakértői hozzászólás

taxmanbt 2019-09-27 14:47:00

Kedves Pap Attila!

Köszönöm. Lehet hogy rosszul fogalmazva tettem fel a kérdéseket. Az Önöktől vásárolt "Egyszerűsített végelszámolás kézikönyve" dokumentumai között szereplő, szerkesztett 16 melléklet Alapítói határozat mintában a kitöltött dátumok az alábbiak: 2019.01.20-a a végelszámolást lezáró zárómérleg fordulónapja, az elfogadó határozatok és az alapítói határozat dátuma 2019.01.21-e, és az ehhez tartozó 18 melléklet Vagyonfelosztás minta dátuma is 2019.01.21-e. Azt szeretném kérdezni, hogy az általam kérdezett esetben ha szeptember 30-a a végelszámolást lezáró zárómérleg fordulónapja (ezt 2019.09.25-én határozták el), akkor lehetséges hogy a végelszámolást lezáró elfogadói határozat dátuma 2019.10.02-e, és a vagyonfelosztási javaslat is 2019.10.02-e? Ugyanezt a határozatot kell feltölteni a végelszámolást lezáró beszámolóhoz is a közzétételnél? Arról nem találtam semmilyen leírást hogy a végelszámolás befejezésének dátumáról külön kell határozatot készíteni. Még azt szeretném kérdezni, hogy az adott cég cégkapu ügykezelője is feltöltheti a saját ügyfélkapu kódjával ezeket a dokumentumokat a https://szuf.magyarorszag.hu/ oldalon? És az Önök által szerkesztett 13-18 melléklet iratmintákat (a pirossal kiemelt részek értelemszerűen átírva a megfelelő adatokra, és a többi részen nincs semmilyen módosítás a dokumentumban) ebben a formátumban befogadják a cégbíróságon? Elnézést hogy ennyit kérdeztem, de ahány helyen olvasok utána annyi különböző válasz van rá.

Köszönöm a türelmét.
üdv.,
taxman

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra