Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Egyszerűsített végelszámolás ügyvezető jogviszony törlés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

taxmanbt 2020-01-25 09:50:44

Kedves Pap Attila!

Egyszerűsített végelszámolás befejezése után a cégbíróság 2091.12.04-én törölte a céget a cégjegyzékből. Az eBEV oldalon viszont még ugyanúgy látszik a cég, és lekérdezhető az adószámla, a törzsadat, valamint még nyitottként jogviszonyként szerepel az ügyvezető a biztosítottak között. Az egyszerűsített végelszámolás befejező időpontja 2019.09.30-a volt. Azt szeretném kérdezni, hogy 2019.09.30-i dátummal külön ki kellene jelenti az ügyvezetőt a megszűnt cégből? Ezért lehet még lekérdezni a cég adatokat az eBEV oldalon? Ebben az ügyben beszélni kellene a NAV-val, vagy csak még időt kell hagyni nekik hogy töröljék ők is a céget az eBEV oldalról?

Köszönöm.
üdvözlettel
taxman

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-26 10:45:32

Kedves Taxman,
Véleményem szerint a jogviszony zárását 1041-esen be kell jelenteni, 2019.09.30.-diki dátummal. Elméletileg a cégbíróság törlő határozatát a NAV is megkapta, ezért számomra sem világos, ez miért nem látszik a NAV-os törzsadatokban több mint egy hónapja a törlést követően. Vagy ez lenne az a bizonyos digitális forradalom, ami miatt a szakmánkat temetik...??
papattila

Szakértői hozzászólás

taxmanbt 2020-01-26 13:48:04

Kedves Pap Attila!

Köszönöm a válaszát. Én úgy gondoltam ha egy céget törölnek és nincs jogutód cég utána, akkor nem kell külön kijelenti az ügyvezetőt egy nem létező cégből, de ezek szerint meg kell tenni.

Köszönöm szépen még egyszer.
üdv
taxman

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra