Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Egyszerűsített végelszámoló járulékai


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

theodora77@freemail.hu 2019-11-22 13:50:08

Szeretném megkérdezni, hogy egyszerűsített végelszámoló az addigi ügyvezető lehet és változatlan jogviszonyi formában.( Bt egyszerűsitett végelszámolásról lenne szó) Megteheti-e a egysz. végelszámolás alatt, hogy a társasvállalkozói jogviszonyát az egyszerűsitett végelszámolás alatt megváltoztassa, illetve ha nincs pénz a pénztárban akkor megfizeti a járulékokat de jövedelmet nem vesz ki a 150 nap alatt? Mert ha venne ki jövedelmet akkor újra tagi kölcsönnel tudná megoldani, ami miatt meg nem lehet egyszerűsítettben megcsinálni, csak végelszámolással. Végelszámolás ideje alatt kivéttel jellemzően nem számolunk, hiszen a folyamat a cég megszűnésére irányul. Bevétel nincs. A nyugdíjába bele fog számítani akkor is ha megfizeti a cég a járulékokat de a végelszámoló beltag nem vesz fel jövedelmet? Kérem a válaszadót a segítésben. Köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-11-23 16:18:04

Igen, egyszerűsített végelszámolás esetén a végelszámoló az addigi ügyvezető (sima végelszámolás esetén is lehet a végelszámoló). Azt is megteheti, hogy jogviszonyt vált, azaz társas vállalkozóból munkaviszonyos lesz, de ebben az esetben kötelező munkabér fizetése az Mt. kógens szabálya alapján. Ha társas vállalkozó maradna és nem venne ki személyes közreműködői díjat, miközben megfizetné a járulékokat, akkor igen, beleszámítana a nyugdíjába.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra