Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

EKÁER -es szállítmány Kinek kell kérnie az EKÁER számot?


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

DIAMOND08 2020-08-10 12:15:32

Tisztelt Szakértő!
Van egy Német cég, akinek nincs Mo-on adószáma. Műholdas eszközöket telepíttet az üzemanyag töltőállomásokra itt Magyarországon, de a telepítést követően is a szállító Német cég tulajdonában maradnak az eszközök. A telepítést egy Magyar cég végzi megrendelt szolgáltatásként. Az eszközök csomagként hozzánk, a Magyar céghez érkezik és mi szereljük össze és helyezzük üzembe az egyes kutaknál ezeket az eszközöket. Egy szállítmány értéke meghaladja az 5 millió Ft-ot, de az eszközök nem kerülnek felénk -Magyar cég felé - leszámlázásra.
A kérdésem az, hogy kinek kell EKÁER számot kérnie ebben a vázolt esetben, mi a helyes és követendő eljárás??
Köszönettel: Törökné

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-08-10 21:16:21

Kedves Törökné,
A bejelentést egyéb közösségi behozatal címén a magyar címzettnek ("kirakodási (átvételi) helyen átvevő személy, szervezet") kell megtennie, függetlenül attól, hogy nem került a tulajdonába a termék.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra