Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Ekhós felhasználás szeződés nyugdíjas esetében


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mkkonyvkiado 2021-06-18 13:09:41

Tisztelt Önadózó!
Nyugdíjas szerzőnk számára szeretnénk kifizetést teljesíteni felhasználási szerződés alapján. A szerzőnk EKHO-s nyilatkozatot adott le a kifizetéshez. A kifizetendő díj 100 000 Ft a személyes munkavégzésre tekintettel és 400 000 Ft a felhasználási jog átadása. Ekhózható-e mindkét része a felhasználási szerződésnek, illetve a Kifizetőt terheli-e EKHO 15,5% adófizetési kötelezettség, lévén, hogy az EKHO tv. szerint a nyugdíjas után már nem keletkezik a Kifizetőnek adókötelezettsége? Esetleg a vagyoni jogra fel kell számítani, a személyes közreműködés része pedig nem? A szerzőtől a 9,5% nyugdíjas EKHO kerül levonásra, az rendben van.
Köszönettel:
Hédi

Témanyitó hozzászólás

Összesen: 0 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra