Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Elengedett követelés a KIVA-ban


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

montenegro 2014-01-20 21:34:56

Magánszeméllyel szemben van nyilvántartva követelésünk, mely 2 éve lejárt, de nem minősíthető behajthatatlannak. Értékvesztést számoltunk el utána. Szeretnénk elengedett követelésként kivezetni a nyilvántartásból. Mi fogja megemelni a KIVA alapját: a követelés bekerülési értéke, vagy csak a könyv szerinti értéke(bekerülési érték--elszámolt értékvesztés)?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2014-01-21 14:45:26

A Katv. 20.§-a a magánszemélynek elengedett követelést nem tekinti nem a vállalkozás érdekében felmerült kiadásnak, így nincs korrekciós tétel. Ugyanakkor az elengedett követelés bekerülési értéke a magánszemély szja+eho köteles jövedelme.
papati

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra