Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Elmulasztott Beszámolók, bevallások


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

c.g.zs. 2019-04-09 18:18:35

Tisztelt Szakértők, szeretném Önöktől megkérdezni a következőket: egy Kft 2011.évi Beszámolóját már elmulasztotta közzé tenni, és azóta nem is küldött be bevallásokat, beszámolókat sem. Tevékenységet ugyan nem végzett, ún. alvó cég. A NAV azt a tájékoztatást adta, hogy 5 évre visszamenőlegesen kell pótolni mindent "csak", mert az előző évek már elévültek . Így helyesen járnék el? Nem mindegyik hiányzó évet , beszámolót kell pótolnom?(volt adószámfelfüggesztés alatt , most helyezték kilátásba az adószámtörlést, még nem jogerős.) Ezenkívül a cégkivonatban szereplő egyik tagot , a cég képviselőjeként az APEH-hez még anno 2001.évben bejelentették, de a Cégbírósághoz már nem, a cégkivonatban nem szerepel ügyvezetőként.Kérdésem az lenne,hogy visszamenőleges hatállyal nem lehet a cégkivonatban 2001.évtől ügyvezetőként szerepeltetni őt, vagy van ilyen?? Köszönöm szépen.Tisztelettel : Czuczor Mária

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-04-15 05:08:26

Kedves Mária,
Valóban csak az el nem évült időszakok bevallásait, beszámolóit kell pótlólag benyújtani (természetesen a folyamatosság miatt az elévült évek beszámolóit is el kell készíteni, de nem kell közzétenni). Ha a taggyűlés jogszerűen megválasztotta, akkor szerintem a cégbírósági bejelentésnek is visszaható hatállyal kell megtörténnie.
papattila

Szakértői hozzászólás

c.g.zs. 2019-04-15 13:08:20

Kedves Attila, nagyon szépen köszönöm válaszát. Tisztelettel: Czuczor Mária

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra