Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Előadóművészet kifutó támogatása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

csupa 2019-10-25 18:35:39

Az egyik cég 2018-ban előadóművészeti támogatást nyújtott, aminek teljes összegét nem tudta adókedvezményként érvényesíteni a 1829-es bevallásban. Úgy tudjuk, hogy ezt még kifutó kedvezményként érvényesítheti mint adókedvezményt amit idén 2019-ben szeretne is, illetve most sportegyesületet szeretne támogatni. A kérdésem az, hogy mindkettő adókedvezmény egyidőben egyszerre szerepelhet majd a 1929-es bevallásban? Ha szerepelhet, akkor gondolom itt is figyelni kell hogy a két kedvezmény összege ne legyen több mint a fizetendő adó 70%-a?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-10-26 18:57:24

Valóban nincs jogszabályi akadálya a 2018-ban teljesített előadó-művészeti támogatás miatti kedvezmény idei évben történő felhasználásának, akár sporttámogatással együtt. Mindkét támogatás 70%-os korlát alá esik.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra