Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Előre számlázás 3


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Balutimi 2022-09-01 18:15:36

Tisztelt Szakértő!
Az előző kérdéssel kapcsolatosan, ha az ev. 2022.december végén kiállítana egy készpénzes számviteli szolgáltatásról szóló előleg számlát az egyik ügyfelének 2023.01.01-2023.12.31-ig, előre fizetné a könyvelési díjat készpénzben 2022.decemberben, akkor az ev.-nél ez még 2022-es bevételbe számít, igaz?
Segítségét előre is köszönöm: Balutimi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-09-02 08:08:24

Kedves Balutimi,
Mint ahogy a legutóbbi válaszomban is írtam, igen, az ev-nél 2022.évi bevételnek számít, mivel nála a pénzforgalmi szemlélet érvényesül és az előleg is adóköteles bevétel.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra