Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Elszámolandó fejlesztési támogatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

19980531 2020-07-31 17:54:44

Kedves Attila, nem a saját munkám kapcsán, hanem más munkájával kapcsolatban felvetődött egy kérdésem. Az Nkft fejlesztési támogatást kap ( műemlékek felújítása, műtárgyak vétele) , amivel el kell számolni. Ahogy a Vállalkozás megoldotta: mivel még nem számoltak el MK napjáig, kötelezettség maradt, de éltek T 39- K 96 lehetőségével, vagyis eredményt mutattak ki beruházási/ felújítási költséggel szemben.( ?) Nekem itt sántít az, hogy a fejlesztési támogatások egyben halasztott bevételek lesznek, s félreértelmezték itt azt, hogy egy fejlesztési támogatás elszámolás után sem egyszerűen egyéb bevétel, hanem évről-évre feloldva. Meg szeretném kérdezni mi ebben az esetben a helyes számviteli eljárás. Köszönöm, B. Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-08-01 14:25:06

Kedves Gabi,
Fejlesztési támogatásoknál nincs lehetőség [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

19980531 2020-08-04 12:02:18

Köszönöm, Gabi

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra