Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Energiaadó


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bambooart 2020-05-22 15:10:36

Tisztelt Szakértő!

Vállalkozásunk telephelyén háztartási méretű napelemes rendszer (40kW) működik, az épületbe több bérlő van, részükre minden hónapban számlázunk a bérleti díjon felül áramdíjat. Keletkezik a kiszámlázott energiadíj után jövedéki adó fizetési kötelezettségünk? A megtermelt energiát készletre kell venni? Várom válaszát!
Köszönettel: Erika

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-05-25 05:39:49

Kedves Erika,
Olvasatomban mentesülnek a jövedéki adó alól (Jöt. 111.§ (1)ea)). Igen, a megtermelt energiát készletre kell venni. Más kérdés, hogy ebben az esetben az önköltségi ár mekkora készletértéket fog jelenteni, lehet, hogy olyan kicsit, ami elhanyagolható, azaz a számviteli törvény költség-haszon elvén alapulva még a készletre vétel is mellőzhető.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra