Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Építőipari kft 2020as megszünése és az áfa


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

batonayt 2019-11-11 12:59:05

Kedves Válaszoló!

az 5%os áfa 2019 december 31i megszűnésével a kis kft jelenleg úgy gondolja 2020ban nem fogja tudni a tevékenységét folytatni és szeretne végelszámolással megszűnni (amit tud még idén elad)
csok családi házakat épít. A kérdés hogy ha jövőre marad egy db eladatlan háza akkor a végelszámoláskor piaci értéken áfásan veheti az ügyvezető ki a cégből ha nem tudja eladni és osztalékként járulék megfizetéssel kivenni vagy van mód az áfamentességre? (akkor már 27% lesz új építésnél)
köszönöm

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-11-11 19:19:44

Mivel levonási jog kapcsolódik a készletként kezelt ingatlanok felépítéséhez, ezért azok kivonásakor mindenképp áfa fizetési kötelezettség [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra