Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Eredménytartalék


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Pecunia 2021-06-09 16:54:49

Tisztelt Szakértő Úr! 2015.taos év eredménye módosításra kell, hogy kerüljön a 2021.évi mérlegben. A hiba jelentős, így 3 hasábos lesz. Azonban a Kft. 2017-től kivás. Minden évben eredményes volt. Minden évben jóváhagytak, fizettek osztalékot. 2021.májusban a tagok a maradék taos eredményből és már a kivas évek eredményéből is számítanak idén osztalék kifizetésére. Viszont a 2015-ös adózott eredmény a jelentős hiba miatt, kevesebb lett volna. Viszont úgy értelmezem (sztv.37.§.(5)), hogy a 2021-es év a hiba megállapításának az éve és 2021-es Eredménytartalékot fog érinteni. Jól gondolom ezt? Vagy újra kell számolni a 2015-ös csökkentett adózott eredmény miatt a kedvezményesebben kifizethető - még taos, jóváhagyott osztalékot? Köszi a választ, Hné Zsuzsi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-06-09 20:41:03

Kedves Zsuzsi,
A Katv. 20.§ (3)b) nyelvtani értelmezéséből számomra az vonható le, hogy mivel a hiba tao-s időszaki adózott eredményt érint, így -függetlenül az idézett számviteli törvényhelytől- az osztalékfizetéssel összefüggésben a kiva alól mentesített ET-ot csökkenteni szükséges.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra