Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Értékcsökkenés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Amirtella 2019-04-12 16:27:00

Kedves Pap Attila
Gépkocsit vásárló egyéni vállalkozó az üzembehelyezés évében az árbevétel 1%-át vagy a beszerzési ár 10 %-át számolhatja el écs.-ként. A további években folytatni kell az écs számítást és azt megbontani a vállalkozás érdekében és magánhasználat között felmerült futott km-el. Cégautó estén az üzemanyag költségként elszámolható?
Köszi Edit

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-04-15 05:15:51

Kedves Edit,
Vélhetően személygépkocsiról van szó a kérdésben. Mivel a személygépkocsi csak nagyon szűk esetben (taxis és bérbeadó) lehet kizárólagos vállalkozási célú tárgyi eszköz), így erre csak átalányban lehet értékcsökkenést elszámolni, kizárólag a beszerzés évében. Következésképp a következő években ezzel kapcsolatos költséget elszámolni nem lehet, azaz nem folytatódik az écs elszámolás semmilyen formában.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra