Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Értékcsökkenés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

manopen 2019-08-21 12:06:05

Tisztelt Szakértő!


A Tao tv. 1 sz. mellékletének 9. pontja szerint , új tárgyi eszköz beszerzésénél (2. számú melléklet IV. fejezete szerint a 33% Vagy 14,5% kulcs alá tartozó eszközöknél) lehetőság van 50% écs elszámolására. Cégünk számviteli politikájában leírta, hogy a számítástechnikai (VTSZ: 8471) eszközöknél, ha szükségesnek ítéljük meg akkor a gyors elhasználódás miatt akkor alkalmazzuk. Kérdésem, hogy módosítható-e úgy a számviteli politikánk, hogy a helyileg cégnél használtakra 50% écs, és a bérbeadott nyomtató, fénymásoló gépeknél 14,5% écs-t alkalmazunk. Erre azért lenne szükség, mert a bérleti szerződések 3-5 évre szólnak.
A cégnél használt gépek nagy használatnak vannak kitéve, a számítástechnikai eszközök (laptopok) 2 év alatt tényleg elavulnak, elromlanak.

Köszönettel: Pályáné

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-08-21 15:39:59

Kedves Pályáné,
Nem barátaim a szabályzatok és ebből kifolyólag elég hadilábon állok velük, de azért azt még én is bátorkodom megjegyezni, hogy nem túl szabályos az a szabályzat, amelyik "ha úgy ítéljük meg" fordulatokat használ :(
Egyébiránt igen, módosíthatják a kérdésnek megfelelően a számviteli szabályzatukat (szabályos, mert konkrét eszköz csoportokat jelölnek meg a használatuk függvényében).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra