Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Eszközök beszerzése adásvételi szerződéssel


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

burjanpal 2022-11-23 20:16:54

Tisztelt Szakértő!

Bt. beltagja júniusban még a KATA-s időszaka alatt (nem tudom milyen indíttatásból) több millió Ft értékű gyógytornához használt berendezéseket szerzett be mint magánszemély. Ezeket a vállalkozás érdekében (járóbetegellátás-gyógytorna) kívánta használni, mondván úgysem tudja elszámolni az értékcsökkenést és egyéb javítási stb. ktg.-et. Szeptembertől a Bt a TAO hatálya alá került. Van-e akadálya annak, hogy az eszközöket adásételi szerződéssel 90%-os áron eladja a Bt.-nek, és a társaság értékcsökkenést számolna el rá a TAO-ban. Az adásvételt a saját maga által nyújtott tagi kölcsönből finanszírozná.
A választ előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-11-24 05:32:10

Nincs jogszabályi akadálya az elképzelésüknek.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra