Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

EU-n kívüli szolgáltatás áfa


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mindgaap 2020-03-20 11:35:04

Tisztelt Szakértő,

Ügyfelem havi szinten szolgáltatást vesz igénybe egy amerikai cégtől (grafikai szoftver használati díj). A számlán 27%-os áfa szerepel, ezt nem teljesen értem, hogy mi alapján. A számlán magyar adószám nem szerepel, azaz a cég nem jelentkezett be Magyarországon az áfa hatálya alá. Szerepel viszont egy EU-előtaggal kezdődő VAT number a számlán.

A kérdésem az, hogyan kell kezelni ennek a számlának az áfa-tartalmát, levonásba lehet-e helyezni az áfa-bevallás 66. sorában, vagy külföldről kell valami úton-módon visszaigényelni?

Segítségét előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-03-20 17:22:38

Ismerteim szerint magyar adószám nélkül nem lehet magyar adószámot felszámítani, így ez az áfa nem levonható. Következésképp szolgáltatás importként (3.országos) kell kezelni, a forgalmi adó elszámolására a magyar igénybe vevő adóalany lesz kötelezett, A60-as nélkül.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra