Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Eü. szolg. járulék


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nina2013 2020-10-27 22:14:09

Tisztelt Attila!
Két kft-nél heti 20-20 órás munkaviszonyban foglalkoztatott dolgozó esetében meg kell-e fizetni az eü. szolg. járulék napi összegét azokra a napokra, amelyekre orvosi igazolás alapján táppénzre lett volna jogosult, de az egyik foglalkoztató által elküldött igénylés ismeretlen ok miatt nem érkezett be így táppénzt sem folyósítottak. A mostani új táppénz igény kapcsán merült fel a fenti kérdés. A 2008-as bevallást kell-e ön-ellenőrizni? Segítségét kérem, hogyan tudom megoldani helyesen az ügyet.
Szakértő válaszát előre nagyon szépen köszönöm:
Üdvözlettel:
T. Ági

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-10-28 10:21:47

Kedves Ági,
Mivel a dolgozó igazoltan keresőképtelen és táppénzre jogosult, így a biztosítása sem szünetel, azaz nem kell fizetnie eü.szolg.járulékot. Ha az orvosi igazolás a munkáltató igénylése közben "elveszett", akkor azt haladéktalanul pótolni szükséges és az igénylést ismételten be kell nyújtani.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra