Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

EV autó


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bergeroffice 2020-07-23 09:00:16

Kedves Attila,
Egyéni vállalkozó egy külföldi cégnek dolgozik, külkereskedő vállalkozó. A szerződésükben benne van, hogy a tevékenységhez szükséges autó, és a külföldi cég minden hónapban autóhasználati hozzájárulást fizet neki, egy megadott, szerződés szerinti összeget, amiről bevétel számla készül. Az autó személyautó, amit az EV lízingel. (nyílt végű) Cégautó adót fizet. Ebben az esetben sem lehet a bevétel 1%-nál több lízing költséget elszámolni? (2015. évről van szó)
Az autóval kapcsolatos költségeket, szervíz, stb., ezeket betehetem költségbe, mivel a szerződés szerint erre kap pénzt a megbízójától?

Köszönöm szépen,
Juhász Melinda

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-07-28 05:25:57

Kedves Melinda,
Az Szja tv. 11.sz.mell. III.8. alapján bérleti díjat csak az adott évi árbevétel 1%-áig lehet elszámolni. Az autóval kapcsolatos egyéb költségeket pedig az üzemi futásteljesítménnyel arányosan (azaz ha az útnyilvántartás alapján csak vállalkozási célú használat volt, akkor teljes mértékben).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra