Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

EV gépkocsi használat


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Mariann72 2021-11-29 10:05:43

Kedves Attila!
Egyéni vállalkozó szeretne a saját gépkocsija után 500 km gépkocsi használatot elszámolni. Mivel hibrid gépkocsiról van szó, az üzemanyagnormát nem tudjuk megállapítani a 60/1992. (IV. 1.) Korm. rendelet 1 és 1/A. melléklete alapján. Ilyenkor a gyártó tud ebben segítséget nyújtani. Ha megkapom az üzemanyagnormát, akkor is, hogy tudom kiszámolni a gépkocsi használatot, milyen üzemanyagárral tudok számolni? Mivel nem tudom, hogy mikor használja az elektromos és mikor a benzinüzeműt.
Előre is köszönöm a válaszát.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-11-30 04:49:23

Én úgy gondolom, hogy ez tipikus példája annak, amikor az adójogszabályok nem követik az élet valós eseményeit. Erre a műszaki szakértőnek kellene valami átlagfélét kiagyalni. Sajnos nekem nincs ennél jobb ötletem (de kérdezzék meg a NAV-ot, hátha ők ügyesebben gondolkodnak...).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra