Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

EV ÖVTJ


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

csizmadia-z 2021-10-18 08:02:00

Kedves Attila!
most én kerültem "bajba": könyvelés mellett saját, és osztatlan közös tulajdonban tulajdonosként fennállt korábban magánszemélyként végzett tevékenységként erdőgazdálkodói tev. 021001 ás fakitermelés saját jogon 022001 ez utóbbi őstermelőként. Elúntam, hogy mindkét kamarának fizessek, meg iparűzési adóban is bonyodalom, stb, úgy gondoltam, beteszem ezeket is katás egyéni vállalkozásomba. Most ellenőriz a kormányhivatal, kérik ezekre a tevékenységemre vonatkozóan a végzettségem igazolását. De az etus nem működik egy ideje, hol tudok utánanézni, valóban kellene-e végzettség a saját tulajdonomban történő fakitermeléshez, illetve erdőgazdálkodáshoz? Vagy szüntessem meg ezeket a tevékenységeket, és mondjam nekik, hogy hibáztam, és eztán jó leszek? :)
Várom válaszát, melyet nagyon szépen köszönök: Márti

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-10-18 13:50:09

Kedves Márti,
Ha nem gyakorolja, akkor valóban az lenne a legegyszerűbb (és kézenfekvő is), hogy törli az említett tevékenységeket az ev-ből. Ha a kamara a feladatinak végrehajtásában is annyira jeleskedne, mint a pénzbegyűjtésben, akkor az e-tus-ból könnyedén mi, halandók is tájékozódni tudnánk a szakmai feltételekről, így azonban csak utólag vakarózunk, intézkedünk, ötletelünk...
pattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra