Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

EVA -ból KATA


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

marcsika 2019-10-16 18:49:46

Használt autó kereskedő kizárólag bizományosi rendszerben biz.díjért értékesít,eddig EVA rendszer szerint adózott,kis forgalmat bonyolítva.Bevételi nyilv.vezetve. 1 beltag és 1 kültag a személyi összetétel, Személyes munkavégzést csak a beltag végez, aki nyugdíjas./A kültag is./ 2020 jan.1-től Katasnak szeretne átjelentkezni. Elegendő ehhez a 19T201T nyomtatvány beküldése ? Neki a webes ügysegéddel is be kell jelentkezni? Ezt dec.hóban kell ha jan.1-től szeretné? Mi történik a kültaggal, mert Ö nem lesz kisadózó. Társasági szerz.módosítás szükséges? Az autóstelepen van egy óriás reklámtábla, melyért n.évenként bérleti díjat fizetnek Ez a bevétel hová fog tartozni, ha nem lehet kisadózói bevétel Külön adózik egyéb bev.ként a szem jöv.adó hatálya alatt?
Köszönet a segítségért!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-10-17 15:44:50

Igen, elegendő a 19T201T jelű adatlapot beküldeni 2019.12.31-ig. Ha számára előnyös, akkor a helyi adóban 2020.02.15-ig jelentheti be a tételes ipa fizetési szándékát. Ha kültag nem végez személyes közreműködést, akkor őt nem szükséges katásként bejelenteni. A reklámtábla bérbeadásából származó bevétel katás bevételnek minősül, ha a bérbeadó a kérdésbeli Bt.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra