Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Evás Kft.


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gogazkft97 2019-12-11 14:09:54

Kedves Attila! Átnéztem egy Evás Kft. anyagát, az áttérés miatt. Észrevettem, hogy 1 évvel ezelőtt, Tao-s eredménytartalékot fizetett ki, Evás-ként. A főkönyvben alá volt bontva az eredménytartalék, ti., hogy Evás,de az Tao-s volt. Javítsam? 2006.év előtti ET- ról van szó.( 2007-től Evás) Tanácstalan vagyok. Vissza követhető? A 2006.évi Tao bevallás már elévült, de az e-beszámolón fent van a mérleg. Mit tegyek?
Nagyon köszönöm: Móni

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-12-12 05:22:12

Kedves Móni,
Ha Te vissza tudtad követni, akkor egy esetleges ellenőrzés is:( Ha pedig tao-s ET-ból fizetett osztalékot, akkor arra az adókat meg kellett volna fizetnie. Sajnos az osztalékra vonatkozó döntést (pl. hogy melyik eredmény terhére történjen) nem lehet utólag módosítani, így az elmaradt adókra vonatkozó önellenőrzést el kell(ene) végezni, feltéve, ha még nem évült el.
papattila

Szakértői hozzászólás

gogazkft97 2019-12-12 09:51:39

Nagyon szépen köszönöm!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra