Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Fejlesztés könyvelése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

lexus 2019-12-11 17:59:45

A cég asztalosipari szerkezeteket gyárt, de társasági szerződésében bejelentett tevékenységeként a járművekhez szükséges ( pld.villamosság- karosszéria stb ) gyártások is szerepelnek.

Terep-túra versenyzéshez készít szerkezetet. mely nem gépjármű, rendszáma sohasem lesz, közútra sohasem mehet, ahol részt vesz a versenyeken oda más járművel szállítják

Eddig 16-oson gyűjtögettük a "hozzávalókat", de mindig is lesz rajta fejlesztés, vagy olyan alkatrész csere, ami nem tönkrement," csak " sokkal jobb is van az előzőtől !!

Milyen jó számviteli megoldás lenne erre az estre ???

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-12-11 18:40:17

Gondolom, saját kivitelezésű eszközként számolják el (T161-K582, majd T142-K161). Amikor használható a szerkentyű, akkor kell aktiválni. Később, ha olyan fejlesztést hajtanak rajta végre, ami az eszköz eredeti használhatóságát érdemileg javítja, kvázi korszerűsítésnek minősül, akkor az felújítás lesz (Szt. 3.§ (4)8.), aktiválandó, ennek hiányában tárgy évi költség karbantartásként.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra