Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Fejlesztési tartalék


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

janzsoedit 2020-05-21 10:38:51

Kedves Attila! A cég április közepén elkészítette a 1929-es bevallást. Beküldte a NAV-nak. A beszámolót is elkészítette és beküldte. Kérdés: 05.01-től az fejlesztési tartalék enyhítése miatt, a tulajdonos 100 %-ban szeretné igénybe venni a kedvezményt. Lehet? Ha igen hogyan? {önrevíziózom 1929-nyomtatványt; a beszámolót majd 3 oszloposan küldöm be jövőre?; A kitétel az, hogy a fejlesztési tartalék "záró" összege megegyezzen tao-ba beállított összeggel?}; vagy valamit nagyon keverek??

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-05-22 10:25:16

09.30-ig benyújtott önellenőrzéssel lehet pótlólag érvényesíteni a 100%-os fejlesztési tartalék képzés lehetőségét. Eddig az időpontig nem kell figyelembe venni azt a szabályt, hogy nem alkalmazható az adóalap kedvezmény, ha az elfogadott beszámolóban nincs megképezve az ennek megfelelő lekötött tartalék. A pótlólagos érvényesítés miatt számviteli önellenőrzésnek van helye, ami a tétel nagyságától függően lesz jelentős (3 oszlopos beszámoló 2020-ra) vagy nem.
papattila

Szakértői hozzászólás

janzsoedit 2020-05-25 06:05:50

Köszönöm

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra