Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Felmondás betegszabadság alatt


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

axioma97 2020-01-22 15:04:42

Tisztelt Szakértő!
A munkáltató 01.20-án keltezett felmondásban felmondott a dolgozónak, 01.22-vel. A dolgozó betegszabadságra ment 01.20-tól 23-ig. A dolgozó 2019.09.13-tól dolgozott a társaságnál.
Felmondási idő nélkül betegszabadság alatt felmondható a munkaviszony?
Köszönettel: A.Krisztina

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-24 05:48:20

Kedves Krisztina,
Kérdés, milyen felmondás történt. A törvény régi megfogalmazás szerint munkáltatói "rendes" felmondás esetén a dolgozónak felmondási idő jár, mely fele alól fel kell menteni a munkavégzési kötelezettség alól. Keresőképtelenség alatt ugyan szabályosan közölhető a felmondás a dolgozóval, de a felmondási idő csak a keresőképtelenség lejártával kezdődik el. Ha a keresőképtelenség igazolhatóan csak a felmondás közlését követően következett be, akkor a felmondási idő elkezdődik, nincs halasztó hatálya, csak annyi jelentősége van, hogy nem kell dolgoznia a felmondási idő abban a részében sem, amellyel a munkáltató rendelkezik. Ha azonnali hatályú (régi nevén rendkívüli) felmondás történt, akkor nincs felmondási idő, a munkaviszony azonnali hatállyal megszűnik. Viszont ez utóbbinál nehezen értelmezhető, hogy csak a közléstől számított két nap múlva szüntetik meg a jogviszonyt.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra