Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Festmény eladás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

villandi2 2021-01-18 13:40:59

Tisztelt Szakértő!
Katás Bt. színfalak készítésével foglalkozik, ÁFA-sak. Az egyik tag festőművész, s nemrégiben eladott egyet a festményei közül. A tevékenységi körben szerepel az "Egyéb, nem bolti, piaci kiskereskedelem", illetve "Egyéb, m.n.s. új áruk kiskereskedelme" kódok. Megfelelő-e a számla, ha azt ÁFA-san állította ki, vagy máshogy kellett volna értékesítenie? Lehet, hogy társas vállalkozás is vásárol tőle, illetve külföld is esélyes, mi a teendő?
Előre is köszönöm válaszát,
Andi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-01-18 15:58:34

Kedves Andi,
Ha a festmény a Bt tulajdona volt és belföldre adta el, akkor helyesen tette, hogy 27% áfa felszámításával tette. Ha a későbbiekben az EU-ba értékesít, akkor nem adóalanyi vevő esetén +27% áfa-val számláz, adóalany esetén pedig (a felek közösségi adószámának feltüntetésével) adómentese, közösségi termékértékesítésként. 3.országos adóalany/nem adóalany vevő esetén export címén lesz adómentes. Ebben az esetben vámjogi kiléptetésre is szükség lesz.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra