Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Fióktelep létesítése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

tothiroda 2019-10-01 10:25:01

Tisztelt Szakértő!
Az alábbi témában kérném segítségét: Egy német Kft vásárolna Magyarországon belterületi ingatlant amit majd tovább szeretne magyar magánszemélynek értékesíteni. A fenti ügylettel (vásárlás majd értékesítés) kapcsolatosan érdekelne milyen "intézkedéseket" kell megtennie a külföldi cégnek :magyar adószám igénylése, esetleg fióktelep létesítése? Az ügylet megvalósulása esetén az ingatlan értékesítéssel a külföldi Kft-nek Magyarországon keletkezik Társasági adófizetési kötelezettsége a könyvszerinti érték és értékesítésból származó jövedelem különbözete után?
Köszönöm válaszát.
Tóth Géza

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-10-01 19:57:50

Kedves Géza,
Önmagában a Mo-i ingatlan megvásárlása nem keletkeztet sem Tao, sem Áfa tv. szerint telephelyet, még adószámot sem kellene emiatt igényelnie. Viszont ha magyar magánszemélynek értékesíti, ehhez már szüksége lesz a magyar adóregisztrációra. Az értékesítésből származó esetleges jövedelem No-ban lesz adóköteles.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra