Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Fizetés nélkuli szabadság


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gazdvezeszi 2022-01-20 17:31:18

T.Cím! A legutóbbi kérdésem válaszából kiderült,hogy a részfoglalkozásu őstermelő foglalkoztatottként biztosított, így őstermelőként nem kell járulékot fizetni.A magyarország.hu oldalon leegyeztettuk a járulék adatokat a foglalkoztatónál. Ebből kiderült, hogy 2021. március 1-től 2021. május 9-ig fizetés nélküli szabadságon volt, erre az időszakra jövedelmet nem fizetett a munkáltató. A munkavállaló/ foglalkoztatt- biztositotti adatok lekérdezésénél a biztositási jogviszonya folyamatos volt fizetés nélküli szabadságról T1041 változás bejelentő nincs a nyilvántartásban.Arra az időszakra újra be kell jelenteni őstermelőként biztosítottnak? Ha lehetséges jogszabályi hivatkozást is kérném a válaszában. Köszönöm a segítségét! Jó munkát, és nagyon jó egészséget kívánok! Emília

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-01-21 07:37:14

Kedves Emília,
Ha (nem babás ellátások miatt) a munkaviszonyában fizetés nélküli szabadságon van, akkor a Tbj.16.§ alapján a bizosítása szünetel. Ennek okán pedig a 6.§ (1)h) szerint őstermelőként válik biztosítottá.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra