Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Földgáz elszámoló számla


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

19980531 2020-10-28 07:24:09

Kedves Attila, az egyik vállalkozás kézhez vette októberben a negatív összegű elszámolási számláját. miként kell az M-es lapon szerepeltetni, minek minősül az elszámoló számla. (A 31-es sorba írom, szokásos módon a negatív adóalapot.). Köszönöm, Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-10-28 12:31:15

Kedves Gabi,
Lehet, hogy csak a tudatlanságom az oka, de az az érzésem, hogy ezek a számlák alkalmatlanok befogadói oldalon a számla jelentésre (de tartok tőle, hogy kibocsátói oldalon sem lehet róla szabályos adatszolgáltatást végezni). Ugyanis egy számla csak abban az esetben lehet negatív végösszegű, ha helyesbítő vagy érvénytelenítő számla. Az ilyen számláknál viszont hivatkozni kell az eredeti számlára, hiszen csak azzal együtt értelmezhető. Ezt a hivatkozást viszont vagy én nem keresem jó helyen és azért nem találom, vagy tényleg nem tartalmazza a közüzemi elszámoló számla. Szabálytalan megoldás a (szerintem) szabálytalan számlára: ne tegye rá az M-es lapra, hiszen úgyis fizetendő adóként kell vallani, az M-es lap pedig a levont adóra vonatkozik.
papattila

Szakértői hozzászólás

19980531 2020-10-29 16:42:04

Köszönöm Attila. Gabi

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra