Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Fordított adózás?


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kovacsze 2019-12-09 13:43:05

Tisztelt Szakértő!
Az alábbiakban kérném segítéségét:

- Társaságunk ( áfa-körös) generálkivitelezőként ingatlant épít a Megrendelő adószáma 1-es, így Társaságunk egyenes áfával számláz a megrendelő felé. (+27% ÁFA)
- Amennyiben alvállalkozót veszünk igénybe az építési szerelési munka kivitelezéséhez – mivel Társaságunk és az alvállalkozó is belföldön nyilvántartásba vett adóalany Társaságunktól Áfa fizetés követelhető belföldi, a fordított adózásra vonatkozó 3 feltétel mindegyike teljesül - így az alvállalkozó Társaságunk felé FAD-os számlát állít ki?! ( tehát semmiképpen sem egyenes áfa-val számláz, ahogy Társaságunk (generálkivitelező) - a Megrendelő felé.)
Köszönettel
Kovács Zoltán

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-12-10 05:15:49

Kedves Zoltán,
Jól látja, az adózási technikát (egyenes vagy fordított) minden egyes vállalkozói kapcsolatban vizsgálni szükséges, mert lehet, hogy az egyik esetében teljesülnek a 142.§-ban felsorolt feltételek és FAD-os számlát kell kiállítani, de lehet, hogy nem és ebben az esetben adófelszámítással kell bizonylatolni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra