Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Fordított áfás előleg bevallása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

greenplan 2021-01-18 15:46:38

Tisztelt szakértő!

Hogyan járunk el helyesen a következő esetben? Adott egy Kft aki szállodát épít, mely építési engedély köteles tevékenység. Az építési engedéllyel már rendelkezik. Az alvállalkozótól befogadott egy FAD-os előleg számlát, melyet pénzügyileg rendezett 2020.évben. Kérdésem a következő lenne: a FAD-os előleget az áfabevallás 29. és 66. sorában be kell-e vallani?

Köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-01-18 16:10:24

A belföldi FAD-os ügyletre fizetett/átvett előleg egyik oldalon sem keletkeztet (áfa) adóztatási pontot, azaz nem kell/nem lehet az áfa bevallásban szerepeltetni. Bevallani majd a végszámlát kell, teljes összegében. Az ilyen előleg számlákat ÁHK jelzéssel indokolt kiállítani.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra