Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Gépi nyugta, kézi nyugta


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

szorgere 2020-03-12 09:47:14

Tisztelt Szakértő!
Adott egy bár, ahol online pénztárgép üzemel, a vendégek fogyasztását beütik, megy az adat a NAV felé.
Egyik hétvégén belépős rendezvényt tartottak, és ezt úgy oldották meg, hogy az ajtóban állt egy alkalmazott, és csak akkor léphettek be a vendégek, ha ott helyben kifizették az 1.000.-Ft-os belépti díjat. Erről kézzel írt, tömbös nyugtát kaptak.
Van-e a bárnak bármilyen adatszolgáltatási kötelezettsége a NAV felé ezen nyugtákat tekintve? Felmerült kérdésként, hogy üssék-e be a pénztárgépbe, de gyanítom, így duplikálnák a bevételt.
Rendben van így ez az eljárásmenet, vagy van esetleg erre valami más, szabályosabb megoldás? (az nehezen kivitelezhető, hogy menjenek a pulthoz és ott fizessenek, és gépi nyugtát kapnak, mert akkor a kevésbé lelkiismeretes vendégek nem fizetnének belépőt, és nincs arra elegendő személyzet, hogy ezt figyelemmel kísérjék)
Köszönettel:
Sz.Éva

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-03-13 18:51:55

Kedves Éva,
Ha egy üzletben kötelező a pénztárgép (márpedig egy bárban kötelező) és a vállalkozó üzemeltet is ilyet, akkor az üzletben nyugtát csak géppel állíthat ki. Ezen az a tény sem változtat, ha ennek betartása körülményesnek vagy esetleg kivitelezhetetlennek bizonyul az adózó számára.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra